Jumbo wil Emté binnen een jaar ombouwen

Jumbo wil Emté binnen een jaar ombouwen

Jumbo krijgt door de deal met Sligro en Coop tweederde van de activiteiten van Emté in handen. De supermarktketen is voornemens om die winkels ‘op zorgvuldige wijze binnen een jaar om te bouwen naar de Jumbo-formule’, zo laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Wat de exacte verdeling van de 130 supermarkten van Emté is, wordt nog niet bekendgemaakt. De supermarktketens gaan eerst met de betrokken ondernemers om tafel. 34 vestigingen worden door zelfstandige ondernemers gerund.

De transactie wordt gemeld bij de Autoriteit Consument & Markt, die moet beoordelen of er na de overname voldoende concurrentie overblijft. Locatus en SuperVastgoed makelaardij verwachten dat ruim dertig locaties van Emté zich in de ‘gevarenzone’ bevinden. EFMI Business School berekent op zijn beurt dat ongeveer de helft van de supermarkten van Emté minimaal één Jumbo binnen een straal van twee kilometer heeft.

Jumbo laat verder weten te verwachten dat op korte termijn overeenstemming wordt bereikt over een meerjarig contract, waarbij Sligro als preferred partner van La Place zal optreden. “Op dit moment werken we voor La Place met verschillende toeleveranciers”, aldus een woordvoerder. Het contract met Bidfood, voorheen Deli XL, loopt later dit jaar af.

Lees op RetailTrends meer over de gevolgen van de overname van Emté door Jumbo en Coop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!