'Spelers uit binnen- en buitenland grijpen naast Emté'

'Spelers uit binnen- en buitenland grijpen naast Emté'

Jumbo en Coop hebben met de overname van Emté een flink aantal geïnteresseerden afgetroefd. Zo aasde een ander consortium, waarvan Albert Heijn, Plus en Jan Linders deel uitmaken, op de winkels. Ook de Belgische supermarktketen Colruyt, het Duitse Edeka en investeerders hadden interesse, schrijft het FD.

Het bod van Jumbo en Coop, dat opgeteld 410 miljoen euro bedraagt, was volgens een woordvoerder van Sligro Food Group het beste. Bovendien heeft Jumbo als voordeel dat zijn hoofdkantoor eveneens in Veghel staat, waardoor medewerkers makkelijker mee kunnen verhuizen naar de nieuwe eigenaar. 

Jumbo-topman Frits van Eerd spreekt in het AD van een ‘competitief verkoopproces’. “Wij hebben het beste totaalpakket neergelegd, inclusief de bevoorrading van La Place.” Sligro wordt de preferred partner voor de zusterformule van Jumbo.

Jumbo, dat eerder al Super de Boer en C1000 overnam, is nog niet uitgewinkeld. De volgende aankoop komt waarschijnlijk weer uit de hoek van inkooporganisatie Superunie, zegt cfo Ton van Veen tegen De Financiële Telegraaf. “Want ik zie niet dat Albert Heijn, Lidl of Aldi winkels gaan afstaan.”

RetailTrends