Belevingscentrum Foto Konijnenberg in strijd met regels

Belevingscentrum Foto Konijnenberg in strijd met regels

De Raad van State heeft woensdag een streep gezet door de eerste vergunningsaanvraag voor het belevingscentrum van Foto Konijnenberg. De fotospecialist is gevestigd op een bedrijventerrein in Den Ham, maar daar is geen detailhandel toegestaan.

Konijnenberg verhuisde in 2015 van het centrum van Den Ham naar het bedrijventerrein, maar kreeg geen vergunning van de gemeente Twenterand. De rechtbank Overijssel oordeelde eerder al dat de aanvraag terecht was afgewezen en de Raad van State gaat daarin mee. In de periferie mogen alleen winkels met grote, volumineuze artikelen zitten en daar valt Konijnenberg niet onder.

De gemeente heeft vorig jaar een dwangsom aan de fotospecialist opgelegd, schrijft Tubantia. Over die kwestie loopt een aparte procedure bij de rechtbank.

De uitspraak van de Raad van State blijft volgens algemeen directeur Harold Konijnenberg zonder gevolgen. Hij beschouwt de zaak als ‘een formele afhandeling van de eerste aanvraag’. Er is inmiddels een tweede vergunningsaanvraag ingediend, maar ook die is afgewezen. Foto Konijnenberg doorloopt met die vergunning nu dezelfde procedure als met de eerste aanvraag, terwijl de verkoop in het belevingscentrum gewoon doorgaat.
Konijnenberg hoopt dat de gemeente en provincie uiteindelijk de regels aanpassen, zodat de benodigde vergunning er toch komt. De mogelijkheden daarvoor worden momenteel onderzocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!