Foto Konijnenberg gaat op in Kamera Express

De vestiging van Foto Konijnenberg in thuisstad Den Ham sluit eind mei de deuren. De winkel verhuist naar de woonboulevard van Almelo en heropent daar onder de naam Kamera Express zijn deuren.

De naam Foto Konijnenberg verdwijnt niet helemaal. Zo blijft het bedrijf online actief in Nederland en in België onder de naam ‘Foto Konijnenberg by Kamera Express’. Het assortiment van de Almelose winkel zal, naast video- en foto-apparatuur, worden uitgebreid met de verkoop van televisies. Het betekent de twintigste fysieke winkel voor Kamera Express in Nederland. 

Foto Konijnenberg werd een half jaar geleden overgenomen door Kamera Express, maar behield in eerste instantie nog zijn eigen identiteit. Het in Den Ham gevestigde Konijnenberg bestaat sinds 1974 en is online actief in tien Europese landen. Kamera Express nam vorige maand ook al Verschoore Camera & Photo Service over, terwijl eerder Camera Warehouse en Foto Klein werden ingelijfd.
 

Reacties 3


Leon Dorsey 25 mrt, 21:20

De zoveelste die ingelijft wordt bij CEX.
Camera Nu in Urk, hopelijk nog een fijne zelfstandige?
Maar achter de schermen zal er ookwel een joint venture zijn, in de k-t handel!!!
Vorig jaar een dure Canon camera gekocht...... nu is de prijs al gehalveerd!!! Fijne handel...
Gr Leon


Martijn Janssen 26 mrt, 12:29

Goede zaak!! Om helemaal naar Den Ham te rijden in The Middle of nowhere is ook niet meer van deze tijd. Een enkeling als konijenberg is natuurlijk niet meer op te wassen tegen het grote geheel. Voor alle markten geldt: groot worden, of op gegeten worden, of stoppen. Een andere rol is niet meer weggelegd. Het is groot of niets. Goede stap dus dat Konijnenberg op gaat in groot.

Dat vervolgens Kamera Express op lange termijn dit ook niet volhoudt ivm de opkomende écht grote jongens is uiteraard vanzelfsprekend, maar dat is dan weer over 3-7 jaar het nieuwe nieuws...


Arno Fooy 26 mrt, 15:23

Jammer, de service bij kamera expres was van dien aard dat ik juist naar konijnenberg was overgestapt!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!