Kamera Express neemt Foto Konijnenberg over

Kamera Express is de nieuwe eigenaar van Foto Konijnenberg. Daarmee krijgt de fotoretailer er drie winkels bij, waaronder zijn eerste in Duitsland.

Het in Den Ham gevestigde Konijnenberg bestaat sinds 1974 en is online actief in tien Europese landen. Fysieke winkels zijn er in Den Ham, Turnhout en Hannover. Het gecombineerde bedrijf telt straks 21 vestigingen, waarvan zeventien in Nederland, drie in België en één in Duitsland. Directeur Harold Konijnenberg treedt bij de krachtenbundeling toe tot de directie van Kamera Express, die geleid wordt door ceo Ben Cornelisse.

Kamera Express groeide de afgelopen jaren door overnames van Foto Klein, Foka en Camera Warehouse al uit tot achttien fysieke vestigingen. Daarnaast opende de keten dit jaar in Gent zijn tweede Belgische winkel. Met de overname van Konijnenberg heeft de retailer volgens Cornelisse een ‘solide basis voor verdere expansie’. De deal wordt naar verwachting in de komende weken afgerond.

Foto Konijnenberg ziet zijn branchegenoot als ‘een perfecte match’, zegt de directeur. “Aansluiting bij Kamera Express is een logische volgende stap voor ons.” Buiten de Benelux opereert het bedrijf onder de naam Photospecialist in onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Polen.
 

Reacties 1


Martin Wulfen 27 sep, 14:32

Ik was ooit klant bij Konijnenberg in de Ham en den Haag. Door de gebrekkige service en betrokkenheid naar Kamera Express gegaan. Hopelijk krijgen de Konijnenberg verkopers training in klantvriendelijkheid bij Kamera Express.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!