Mexx maakt een comeback met flagshipstores

Het Nederlandse modemerk Mexx wordt nieuw leven ingeblazen door de nieuwe eigenaar RNF. Het modeconcern uit Drunen heeft een nieuwe collectie ontwikkeld en komt volgend jaar met flagshipstores in grote Europese steden, waaronder Amsterdam.

Mexx werd na het faillissement in 2014 verkocht aan Eroglu Holding uit Turkije, maar verdween sindsdien steeds meer van de radar. Ron Janssen en Ferry Helmer, de twee eigenaren van RNF Holding, kochten de merkrechten afgelopen zomer en moesten naar eigen zeggen vanaf nul beginnen. Drie bestuurders uit ‘de hoogtijdagen van Mexx’ hebben zich inmiddels ingekocht: Leo Cantagalli is nu ceo, Nur Basaran merkdirecteur en Jacques Mitterand cfo en coo.

De focus van Mexx ligt na zijn comeback op onlineverkoop en het uitbreiden van de internationale retailactiviteiten, voornamelijk in Europa. Zo komen er vanaf het voorjaar van 2019 winkels in Parijs, Antwerpen, Amsterdam, Berlijn en München. India en China zijn mogelijk daarna aan de beurt. Verder ligt de focus op distributie via franchisers, warenhuisketens, grote multibrandstores en een beperkt aantal kleinere multibrandwinkels.

Er is volgens de nieuwe eigenaar veel geld gestoken in het ontwerpen van een eigen e-commerceplatform. Ook wordt de samenwerking aangegaan met platforms als Amazon en Otto om de onlineverkopen te stimuleren. De nieuwe lente-/zomercollectie is sinds donderdag te koop via Mexx.com en bij de bestaande retailpartners in Griekenland en Oost-Europa. De kleding is ontworpen voor de smart urban professional. Mexx positioneert zich in het hogere laagsegment, net onder Massimo Dutti.

De retailpartners hebben inmiddels ook een uitgebreidere herfstcollectie aangeboden gekregen. De wintercollectie volgt in april. De volledige herlancering staat gepland voor de lentecollectie van volgend jaar, als er ook accessoires en tassen bijkomen. Zo ontstaat er volgens het bedrijf een volledig lifestyleaanbod, met de duidelijke handtekening en merkdna van Mexx. De parfumlijn van Mexx blijft uitgegeven worden door licentiepartner Coty.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!