Zara wil wachtrijen oplossen met robots

Zara wil wachtrijen oplossen met robots

Zara zet in verschillende grotere filialen robots in om het afhalen van online bestellingen te versnellen. De fashionketen wil daarmee een oplossing vinden voor zijn pick-up points, die te maken zouden hebben met grote drukte.

Zara maakte onlangs al bekend de in-store magazijnrobot te introduceren in Londen, waar zijn flagshipstore nu verbouwd wordt.. De moderetailer heeft ze volgens The Wall Street Journal al in ‘een aantal vestigingen’, waaronder in La Coruña. Klanten kunnen bij het afhalen een barcode scannen of een afhaalcode invoeren. De robot zoekt hun pakketje vervolgens op in het magazijn.  

Een derde van de wereldwijde onlinebestellingen van Zara wordt in de winkel opgehaald, waardoor soms lange rijen in de winkels ontstaan. De retailer ziet het inzetten van robots als een oplossing hiervoor.

Zara opende onlangs in Londen een tijdelijke winkel die geheel gericht is op het plaatsen en afhalen van online bestellingen. Daar worden verschillende innovaties getest, zoals schermen in spiegels die klanten bijpassende kledingstukken en accessoires tonen als ze met behulp van RFID een item scannen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends