De week in vijf retailstudies

De week in vijf retailstudies

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailTrends tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf onderzoeken.

Millennials willen graag meer betalen voor een vijfsterren mobiele ervaring
37 procent van de Amerikaanse consumenten is bereid meer te betalen voor een product of service, als de mobiele winkelervaring beter is. Dat is een van de uitkomsten van onderzoek van Worldpay onder zestienduizend mensen uit tien landen. Ze delen hun recente mobiele betaalervaringen en koopgedrag, terwijl het geheim wordt onthuld wanneer de mobiele shopper op de betaalknop drukt. 

Lees verder bij Worldpay: http://bit.ly/2FpuPMk.

Augmented reality geeft shoppers gevoel dat producten al van hen zijn
Als klanten iets in augmented reality zien, hebben ze sterker het gevoel alsof een product al in hun bezit is en zijn ze sneller geneigd over te gaan op een aankoop. Dat is althans de conclusie van onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt, die de betrokkenheid vergeleken met online producten op een smartphone of tablet. 

Lees verder bij RetailDetail: http://bit.ly/2IbsbHA.

De opmars en nieuwe opmars van huismerken
Het wereldwijde marktaandeel van private labels is in 2016 uitgekomen op 16,7 procent. In de Europese Unie ligt het aandeel op 31,4 procent. Een jaar eerder lagen die percentages nog op respectievelijk 16,3 en 30,5 procent, zo blijkt uit een nieuw rapport van marktonderzoeker Nielsen. In Nederland zijn het vooral de secundaire merken die terrein winnen.

Lees verder bij Nielsen: http://bit.ly/2GaT7qv.

De slimmere winkel: hoe kunstmatige intelligentie de toekomst van retail versterkt
Van Amazon Go tot de omnichannel marketing van Sephora: artificial intelligence is alom vertegenwoordigd. Het bepaalt welke producten klanten zien en zelfs wat ze ervoor moeten betalen. Welke lessen zijn er te leren uit een aantal van de grootste cases? 

Lees verder bij CBinsights: http://bit.ly/2IfKITk.

Digitale en mobiele touchpoints stimuleren de offline omzet in Europa
Van alle Europese detailhandelsverkopen zijn in 2021 bij 55 procent ‘digitale touchpoints’ betrokken. In het grootste deel daarvan gaat het om winkelverkopen die voorafgaand digitaal zijn beïnvloed, schrijft Forrester Research in een voorspelling over de Europese retailmarkt voor de komende drie jaar.

Lees verder bij Forrester: http://bit.ly/2IhDdeA.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!