Plus goed voor ruim tien miljoen winst

Plus heeft vorig jaar een nettowinst van 10,3 miljoen euro geboekt. Dat is bijna 23 procent meer dan in 2016.

Plus wist zijn operationeel resultaat met dertien procent te verhogen tot 55,3 miljoen euro, dankzij een beperkte kostenstijging. De grootste kostenpost was met tien miljoen euro de uitvoering van ‘grote strategische programma’s’. Een daarvan is de stapsgewijze overgang naar één centraal en volledig gemechaniseerd distributiecentrum. Zo is voor een sociaal plan voor de medewerkers die daarbij hun baan verliezen een voorziening getroffen van 6,4 miljoen euro. Afgezien van de kosten voor de strategische programma’s, zag Plus zijn kosten met 9,5 miljoen euro dalen, vooral door lagere pensioenlasten, lagere lasten voor het ondersteunen van winkels en het sluiten van onrendabele vestigingen.

Van het operationele resultaat kwam 48,4 miljoen euro ten goede aan de ondernemers in de vorm van afnamekortingen. Dat is 5,2 miljoen meer dan in 2016. De supermarktketen laat verder weten dat de investeringen in 2017 uitkwamen op negentien miljoen euro tegenover bijna 51 miljoen een jaar eerder.

Eerder maakte Plus al een omzetstijging van 6,37 procent tot bijna 2,39 miljard euro bekend. De supermarktketen zegt op de koers te liggen met de uitvoering van zijn strategie en die dit jaar voort te zetten. Daarbij ligt de focus onder meer op het verder uitbouwen van de omnichannelactiviteiten en de voorbereiding van de bouw van het nieuwe dc. Later dit jaar neemt Plus afscheid van topman Jan Brouwer. Zijn opvolger is nog niet bekend. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!