Etos en Plus behouden hun eretitel

Etos en Plus behouden hun eretitel

Etos mag zich de beste drogisterij van Nederland blijven noemen. Het dochterbedrijf van Ahold Delhaize is voor de zevende keer winnaar van het GfK Drogisterij Rapport, waarvoor zesduizend consumenten zijn ondervraagd.

Etos krijgt met een 7,89 de hoogste gemiddelde beoordeling van alle drogisterijen. Het bedrijf scoort op vijf van de acht aspecten het best: deskundigheid personeel, keuze drogisterijartikelen, netheid van de winkel, kwaliteit van artikelen en sfeer in de winkel. Op lage prijzen is de beoordeling het laagst van alle formules. Verder presteert Trekpleister het best qua vriendelijkheid van het personeel en heeft Action de aantrekkelijkste aanbiedingen.

In totaal zijn zo’n 1250 winkelbezoeken geëvalueerd. Alleen drogisterijen met meer dan vijftig klantbeoordelingen zijn in het rapport opgenomen. DA, Holland & Barrett en D.I.O., de winnaar van twee jaar geleden, haalden die drempel niet.

Plus
Plus is voor het vierde jaar op rij verkozen tot meest verantwoorde supermarkt van Nederland. Plus behaalde een gemiddelde score van 7,53 in het GfK MVO Rapport 2018. Daarvoor zijn in totaal zestien supermarktformules door bijna vijfduizend klanten beoordeeld op negen verschillende thema’s.

Op alle negen aspecten heeft Plus bovengemiddeld gescoord. Op het gebied van ‘eerlijke handel’ en ‘beperking voedselverspilling’ scoorde de retailer het best van iedereen. Jan Linders en Emté delen in het eindklassement de tweede plek met een gemiddelde score van 7.50.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends