Spar University lanceert kassaloos concept

Spar University lanceert kassaloos concept

Spar introduceert zijn nieuwe kassaloze oplossing Skippen volgende week op de Hogeschool Utrecht. Klanten van de vestiging van Spar University kunnen daar via betaalapp Tikkie betalen zonder langs een kassa te hoeven.

Skippen is een nieuwe functie in de app van Spar University. Gebruikers kunnen de app openen en producten in het digitale winkelmandje plaatsen door ze te scannen. Vervolgens zijn ze af te rekenen met betaaltool Tikkie van ABN Amro, die via een API gekoppeld is. Achteraf kunnen klanten nog een reward krijgen, in de vorm van gratis koffie of lunch.

Spar wil met de toepassing meer aankoopdata verzamelen en op basis daarvan klanten van meer gepersonaliseerde informatie voorzien. De Spar University-app is naar eigen zeggen op 25 duizend smartphones geïnstalleerd. De retailer wil Skippen eind dit jaar in alle winkels hebben uitgerold. Spar heeft inmiddels negen vestigingen op hogescholen en universiteiten. De Amsterdamse winkel Munch Fit Food To Go begon eind vorig jaar als eerste een samenwerking met Tikkie.

Spar maakte onlangs al bekend een aantal testwinkels met kassaloze oplossing te openen in België. Klanten kunnen daar eveneens producten scannen en mobiel afrekenen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends