Witteveen-eigenaar brengt OVS naar Nederland

Witteveen-eigenaar brengt OVS naar Nederland

De Italiaanse formule OVS Kids opent eind deze week zijn eerste drie winkels in Nederland. Vidrea Retail, de eigenaar van Witteveen en Miller & Monroe, baat de Nederlandse vestigingen als franchisenemer uit.

De winkels komen in Amersfoort, Hilversum en Hellevoetsluis en nemen daar de plek in van Witteveen. De kinderformule van OVS voert een breed assortiment kleding, schoenen en accessoires voor kinderen tot acht jaar. Vidrea omschrijft de producten als ‘Italiaans stylish, makkelijk draagbaar en comfortabel’. Daarnaast zouden de producten 'ecologisch duurzaam en maatschappelijk verantwoordelijk' geproduceerd zijn.

OVS is met zo’n duizend winkels en meer dan zeven procent marktaandeel de grootste kledingketen van Italië en heeft daarnaast vierhonderd vestigingen in dertig andere landen. De formule is eigendom van Sempione Retail, dat eind 2016 ook Charles Vögele overnam. In Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië worden die winkels omgebouwd naar OVS-vestigingen, terwijl Vidrea onlangs al de Duitse tak van Sempione overnam om er zijn formule Miller & Monroe in te vestigen.

Vidrea kocht eerder al de Nederlandse locaties van Charles Vögele, waarvan het er inmiddels ruim zeventig heeft verbouwd tot Miller & Monroe. Ook startte Vidrea Witteveen door na het faillissement en behield die formule voor de winkelstraat.

Vidrea valt een onder een holding van mode-ondernemer Philippe Hes. Ook zijn vader Lex, voormalig eigenaar van Skooter, is bij de organisatie betrokken en heeft een operationele rol binnen Witteveen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!