Ahold Delhaize-ceo Dick Boer stopt ermee

Dick Boer vertrekt op 1 juli als topman van Ahold Delhaize. Hij wordt zoals verwacht opgevolgd door Frans Muller, de huidige deputy ceo van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com.

De 60-jarige Boer ging twintig jaar terug aan de slag bij Ahold als topman in Tsjechië. Later werd hij ceo van Albert Heijn. Sinds zeven jaar staat hij aan de leiding van Ahold, dat twee jaar terug met de Belgische branchegenoot Delhaize fuseerde.

Bij de fusie van Ahold en Delhaize werd al gesuggereerd dat Dick Boer zijn functie als ceo zou neerleggen. Daarbij werd Muller, voormalig ceo van Delhaize, al genoemd als nieuwe topman. Nu de fusie grotendeels is voltooid, is Ahold Delhaize volgens president-commissaris Mats Jansson ‘klaar om de volgende fase in te gaan’.

In februari doken opnieuw geruchten op over het vertrek van Dick Boer. Destijds werd gesuggereerd dat Boer voorzitter van de raad van commissarissen zou worden, maar dat blijkt niet te kloppen. Ahold Delhaize heeft Jan Hommen per volgende week benoemd tot president-commissaris, als opvolger van Jansson. Hommen vervulde die functie voor de fusie al bij Ahold en was de afgelopen twee jaar vice-voorzitter.

Dick Boer vertrekt bij Ahold Delhaize. Hij noemt het een ‘voorrecht’ om aan het hoofd van Ahold Delhaize te hebben gestaan. “Het bedrijf is vandaag de dag goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn, waarmee een natuurlijk moment voor mij is ontstaan om af te treden.”

Reacties 1


Ton Bos 5 apr, 11:09

Kruidenierszoon Dick Boer heeft ongetwijfeld een grote bijdrage geleverd. Onder zijn leiding is Ahold weer gaan floreren en is de fusie met Delhaize tot stand gebracht. Vooral de laatste jaren is het vernieuwingstempo behoorlijk opgevoerd en is m.n. Albert Heijn weer de 'king of food' geworden. Foodretail is de meest innovatieve sector in de wereld. Never a dull moment. Ook de komende jaren zal het 'woelig' zijn. M.n. In de USA, waar Ahold Delhaize tweederde van z'n omzet realiseert, staan grote veranderingen te wachten. Een fusie tussen Ahold Delhaize USA en bijv Kroger wordt al langere tijd voorzien. Als dat doorgaat, mogen we ook in Europa nieuwe krachtenbundelingen verwachten tussen Ahold Delhaize EU en vergelijkbare grote partijen. De schermutselingen online ( bijv Amazon en Casino/Monoprix) wijzen, ondanks de structurele rendementszwakte, in de richting van 'Neue Kombinationen' die tot voor kort ondenkbaar waren. Het is te hopen dat de opvolger van Dick Boer met een digitale maar brede en onbevangen blik naar de marktontwikkelingen zal kijken. Dat is de best haalbare garantie voor de juiste beslissingen. En...,het zou bovendien mooi zijn als Dick Boer zijn afscheid zou opluisteren met de oplossing van het veel te lang slepende conflict met de AH franchisenemers. Het is een smet op vooral zijn blazoen en het zou hem sieren als hij persoonlijk de huidige impasse weet te doorbreken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!