Hans Anders vertrekt uit Frankrijk

Hans Anders vertrekt uit Frankrijk

Hans Anders heeft besloten alle Franse activiteiten van de hand te doen. Koper is de familie Abittan, onder meer eigenaar van optiekketen Acuitis. Dat laat de Nederlandse retailer weten bij de bekendmaking van zijn jaarcijfers.

Hans Anders zegt zich te richten op verdere internationale groei in het ‘value for money’-segment. De Franse markt zou daar niet bij passen, door de hoge vergoedingen voor brillen door verzekeraars. Door de verkoop, die nog deze maand wordt afgerond, verliest Hans Anders zo’n zes procent aan omzet. Hoeveel er voor de Franse winkels wordt betaald, is niet bekend.

De optiekketen was vorig jaar goed voor 203,7 miljoen euro omzet, zes procent meer dan een jaar eerder. In alle productgroepen – brillen, contactlenzen, zonnebrillen en hoorhulpmiddelen – zou de omzet zijn toegenomen. Er werden vorig jaar twaalf eigen winkels en zeventien franchisewinkels geopend. Aan het eind van het jaar telde Hans Anders Groep in totaal 513 winkels, waarvan er zo’n zestig in Frankrijk bevinden.

Hans Anders is behalve in Nederland en België ook actief in Zweden, waar de formule Direkt Optik wordt geëxploiteerd. De focus voor dit jaar ligt op het openen van nieuwe winkels, moderniseren van bestaande vestigingen en investeren in de omnichannel klantbenadering in deze landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!