AKO opent winkels op universiteiten

AKO opent winkels op universiteiten

AKO heeft dinsdag een winkel geopend op het campusterrein van TU Delft. De winkelketen ook met andere universiteiten in gesprek om er een vestiging te openen.

De winkel in Delft betekent de eerste universiteitswinkel voor AKO. Naast het reguliere kernassortiment van boeken en tijdschriften, biedt de retailer er aanvullende services. Zo kunnen studenten gebruikmaken van een speciale printservice en kunnen e ze terecht voor cadeauartikelen en huishoudelijke producten. AKO deelt het pand met refurbished Apple-verkoper leapp.

AKO zegt zich de komende jaren nog sterker op high-traffic locaties te focussen. De meeste vestigingen winkels bevinden zich al in deze gebieden, zoals luchthavens, stations en ziekenhuizen. 
De studenten en medewerkers van universiteiten hebben vooral behoefte aan functionele aankopen, zegt algemeen directeur Sjaak Mark van AKO. “Die wens sluit perfect aan op de visie van AKO als high-traffic retailer.” Hij verwacht dat campussen de aankomende jaren steeds sneller zullen uitbreiden en ook andere retailers volgen.

AKO is naar eigen zeggen een van de eerste commerciële partners op studentencampussen. Ook onder meer Spar, AH to go en Subway hebben vestigingen bij universiteiten.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!