AKO-winkels volgend jaar omgebouwd tot Bruna

AKO-winkels volgend jaar omgebouwd tot Bruna

De veertien AKO-winkels op NS-stations worden in 2024 omgebouwd naar de Bruna-formule. Daarmee wordt de samenwerking tussen moederbedrijf Audax Retail en NS voortgezet.

Eerder werd bekend dat de vestigingen 'op termijn' worden omgebouwd tot Bruna's. Het gaat om de winkels op de stations in Amersfoort, Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam, Amsterdam Sloterdijk, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Zwolle. Volgens de NS komt er in de nieuwe winkels een zelfscankassa.

Eind mei werd duidelijk dat AKO dertien winkels op NS-stations sluit, waarvan vier per 1 juli. De rest sluit aan het einde van het jaar. Het is een van de maatregelen die Audax trof om financieel gezond te blijven. Tijdens de coronacrisis bouwde het concern een aanzienlijke schuld op bij de Belastingdienst.

De vestigingen zouden niet meer rendabel zijn als ze geen rookwaren mogen verkopen, zei een woordvoerder toen. Om diezelfde reden sloten eerder al zes AKO-winkels op de stations Duivendrecht, Lelystad, Hoorn, Roermond, Venlo en Hengelo.

“Wij zijn erg blij met de voorzetting van het langdurig partnership met NS-stations", zegt Hans Willem Cortenraad, ceo van Audax. "Deze verlenging zien wij als een bevestiging van onze goede relatie met NS en dat de combinatie van deze twee sterke merken werkt”, 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!