'Geen fraude met nieuwe betaalmethoden'

'Geen fraude met nieuwe betaalmethoden'

Relatief nieuwe manieren om te betalen, zoals contactloos pinnen en betaalapps, zijn vorig jaar fraudevrij gebleven. De totale schade als gevolg van betaalfraude is juist voor het eerst in jaren iets toegenomen, meldt Betaalvereniging Nederland.

Ondanks het sterk toegenomen gebruik van contactloos betalen, zijn in 2017 zijn geen gevallen van contactloos zakkenrollen gemeld. Ook is er voor zover geen schade ontstaan door van fraude met apps voor mobiel bankieren. Banken en betaalinstellingen blijven volgens de betaalvereniging ‘onverminderd waakzaam’ voor nieuwe vormen van fraude met deze elektronische betaalmiddelen.

De grootste schade werd veroorzaakt door fraude met gestolen of verloren betaalpassen, met 3,5 miljoen euro. Fraude met internetbankieren steeg in 2017 met 392 duizend euro naar 1,2 miljoen euro. In totaal zorgde fraude in het betalingsverkeer voor een schade van 12,9 miljoen euro, 2,7 miljoen meer dan in 2016. Tussen 2012 en 2016 liep het schadebedrag terug van zo'n veertig naar ongeveer tien miljoen euro.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!