Casper Meijer vertrekt bij Blokker Holding

Casper Meijer vertrekt bij Blokker Holding

Casper Meijer gaat eind juni weg als topman van Blokker en Blokker Holding. Hij heeft volgens de retailer zijn beslissing genomen ‘op basis van uiteenlopende verwachtingen tussen de aandeelhouders, de raad van commissarissen en hemzelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten’. 

Meijer is sinds oktober 2015 in dienst van Blokker Holding. Afgelopen zomer werd hij nog benoemd tot directievoorzitter van de winkelformule Blokker, als opvolger van Rob Heesen.

Onder leiding van Meijer werd een jaar terug een strategiewijziging aangekondigd, waarbij de volledig focus op Blokker kwam te liggen. Andere ketens als Leen Bakker en Intertoys werden verkocht. Sindsdien maakt Blokker naar eigen zeggen ‘een positieve ontwikkeling door ten aanzien van bezoekersaantallen, conversie, omzet, POS-marge en klantwaardering’.

De raad van commissarissen en aandeelhouders zouden nog altijd achter de plannen voor Blokker staan. De nieuwe president-commissaris Michiel Witteveen neemt de taken van Meijer vanaf 1 juli voorlopig waar. Meijer gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten het concern.

Lees op RetailTrends meer over de korte maar krachtige rit van Casper Meijer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!