Activistische belegger laat Ahold Delhaize niet met rust

Activistische belegger laat Ahold Delhaize niet met rust

Investeerder CIAM houdt vast aan zijn eis dat Ahold Delhaize een stemming houdt over de verlenging van zijn beschermingsconstructie. Eigenaar Catherine Berjal eist opnieuw een gesprek met de top van het concern, nadat ze eerder nul op het rekest kreeg.

Ahold Delhaize heeft de CIAM-eigenaar er in maart al van proberen te overtuigen dat zijn beschermingsconstructie geen kwaad kan, blijkt uit briefcorrespondentie die in handen is van RTL Z. ‘U benadrukte dat dergelijke opties in een zeer beperkt aantal gevallen zijn uitgeoefend, en moeten voldoen aan zeer strenge eisen’, schrijft Berjal over dat gesprek. Zij kwam na bestudering van de constructie juist tot de conclusie dat het een ‘effectieve gifpil’ is, die het bedrijf actief en mogelijk ten koste van aandeelhouders kan beschermen.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering werd niet gestemd over verlenging van de constructie, die in december afloopt. CIAM noemt dat ‘onwettig’ en stuurt aan op een buitengewone aandeelhoudersvergadering. 

Uit de briefwisseling blijkt dat CIAM een pakket aandelen ter waarde van 21 miljoen euro in handen heeft. Dat is minder dan één promille van het totaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!