Deen als eerste van start met OK

Een supermarkt van Deen in Amsterdam accepteert sinds woensdag betalingen met de OK-app. Op korte termijn volgen meer grote winkelketens, zegt ceo Olaf Litjens van de winkelapplicatie.

Ook retailers als Praxis en Karwei starten met de uitrol van de app in Amsterdam. “Zo krijgen we eerst stevige voet aan de grond in de hoofdstad, waarna de OK-punten zich als een olievlek door de rest van Nederland verspreiden”, aldus Litjens. Inmiddels sluiten ook steeds meer webwinkels zich aan, zoals zonnebrillen.com en wijnwebshops salenteinshop.nl en wijnkring.nl. Daar kun je volgens hem binnen dertig seconden afrekenen ‘zonder een letter te typen’.

Na de pilot bij Deen in de Amsterdamse Rivierenbuurt vindt stapsgewijs de uitrol naar de overige tachtig filialen plaats. Ook volgen dan de andere Superunie-leden zoals Dirk, Spar en DekaMarkt. Grote spelers die verder binnenkort OK aanbieden zijn onder meer fonQ, Jamin en Febo.

OK onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere apps doordat het ‘de gehele customer journey faciliteert’, zei oprichter Chiel Liezenberg eerder tegen RetailTrends. Zo kunnen gebruikers er niet alleen mee betalen, maar ok al hun spaar- en voordeelpassen inzetten en data beschikbaar stellen aan retailers. Als de app zich in Nederland bewezen heeft, moet uitrol naar andere Europese landen volgen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!