Stoelendans in top van GrandVision Benelux

GrandVision Benelux heeft de afgelopen maanden zeker twee directieleden uitgezwaaid. Julius Remarque en Ilse Heemskerk zijn bij het optiekconcern vertrokken, melden bronnen aan RetailNews.

Remarque vervulde het afgelopen jaar de functie van business development director binnen GrandVision Benelux. Eerder was hij onder meer verkoopdirecteur bij Eye Wish, dat net als Pearle en GrandOptical onderdeel uitmaakt van het concern.

Heemskerk was de afgelopen maanden als director of customer experience & digital verantwoordelijk voor de omnichannel activiteiten van GrandVision Benelux. Daarvoor vervulde ze onder meer de functie van marketingdirecteur binnen het optiekconcern.

Tegenover het vertrek van Remarque en Heemskerk staat de komst van Karen Swinkels en Peter van der Meer. Eerstgenoemde is sinds dit jaar retaildirecteur bij Eye Wish, terwijl Van der Meer sinds kort de rol van retaildirecteur binnen GrandVision Benelux op zich neemt. Swinkels heeft net als de huidige ceo van GrandVision Benelux Leo van Welij een verleden bij A.S. Watson, waar ze als laatst trade director bij Ici Paris XL was. Van der Meer was jarenlang algemeen directeur van parfumerieketen Mooi.

De reden achter de wisselingen is onbekend. GrandVision Benelux onthoudt zich vooralsnog van commentaar. Het bedrijf nam eerder al afscheid van Hans van der Heyden, die tot 2015 ceo van de Benelux-tak was. De laatste twee jaar was hij ceo in de Verenigde Staten. 

GrandVision maakte onlangs bekend dat de omzet in het eerste kwartaal met acht procent is opgelopen naar 913 miljoen euro, voor een groot deel dankzij overnames. De vergelijkbare omzet in eigen land is teruggelopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!