Honderden nepwebshops uit de lucht gehaald

Honderden nepwebshops uit de lucht gehaald

De Consumentenbond heeft 850 webwinkels die nepproducten verkopen offline laten halen. Dat is het resultaat van een onderzoek, waarbij de bond tot een lijst van in totaal tweeduizend verdachte sites kwam.

De Consumentenbond deed onderzoek naar webwinkels die doen voorkomen met hoge kortingen merkkleding of luxe producten verkopen, maar in werkelijkheid nepproducten of helemaal niets leveren. In veel gevallen maken zij gebruik van bestaande, in onbruik geraakte domeinnamen. Daardoor is het webadres bekend bij Google en kunnen malafide webwinkels hoger in de zoekresultaten komen. 

Hostingbedrijven 1API en Openprovider haalden de 850 verdachte sites die bij hen geregistreerd stonden offline. Daarnaast is domeinnaambeheerder SIDN in overleg met twee andere grote hostingpartijen om nog meer malafide webwinkels uit de lucht te krijgen.

Naast de negentigduizend bonafide webwinkels die zich op de Nederlandse markt richten, zijn er naar schatting van de bond zo’n 25 tot 35 duizend ‘foute’ webshops. Wereldwijd zijn er zo’n zevenhonderdduizend nepshops actief, die vooral vooral schoenen, kleding en accessoires aanbieden van bekende merken als Nike, Adidas, Hugo Boss, Ralph Lauren en Tommy Hilfiger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!