'Fietsenwinkel.nl sjoemelt met e-biketest en recensies'

'Fietsenwinkel.nl sjoemelt met e-biketest en recensies'

Fietsenwinkel.nl ligt onder vuur vanwege de opzet van zijn ‘Nationale E-bike Test’. De test wordt in het buitenland hergebruikt, terwijl fietsen van het eigen merk Brinckers opvallend vaak goed scoren. Ook sjoemelt moederbedrijf International Bike Group (IBG) met recensies, ontdekte consumentenprogramma Radar.

Bij de e-biketest van Fietsenwinkel.nl worden 66 verschillende fietsen getest door een ‘onafhankelijk panel’, bestaande uit zes klanten van de webwinkel. De ‘nationale’ test wordt vervolgens vertaald voor de Deense en Zweedse webwinkel, waarbij de namen van de testers zijn veranderd om de indruk te wekken dat ze Deens of Zweeds zijn. Ook is de uitslag op sommige plekken gewijzigd.

Verder zouden negatieve recensies over fietsen van Brinckers niet worden geplaatst. Tussen de vierhonderd recensies die drie verschillende modellen op de eigen website hebben, zit geen enkele negatieve. Bovendien is het de vraag of de positieve recensies echt zijn, omdat er bij deze ‘klanten’ gebruik wordt gemaakt van stockfoto’s, die ook op de buitenlandse websites terugkomen.

International Bike Group heeft de e-biketest in Denemarken en Zweden inmiddels van de website verwijderd. Er wordt nog onderzocht waarom negatieve recensies niet worden geplaatst. Als zulke reviews binnenkomen wordt er volgens de retailer eerst contact opgenomen met de klant om te kijken wat er aan het probleem gedaan kan worden.

Fabrikant Accell stelde eerder in een rechtszaak tegen International Bike Group al dat de winkels van Fietsenwinkel.nl vooral zijn gericht op de verkoop van het eigen merk Brinckers. De eigenaar van onder meer Batavus en Sparta zegde een half jaar terug de raamovereenkomst op en liet weten ‘de relatie met IBG zo spoedig mogelijk af te wikkelen’. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!