Fietsenwinkel.nl schrapt meer dan honderd banen

Fietsenwinkel.nl schrapt meer dan honderd banen

Bij International Bike Group (IBG), moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl, verdwijnen 150 van de 220 banen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z. De reorganisatie is onderdeel van de herstructurering die IBG begin deze maand aankondigde. 

De herstructurering houdt in dat IBG zich opsplitst in drie delen. Daarbij komen het hoofdkantoor, magazijn en acht winkels in Nederland en België te vervallen. Voor 85 werknemers is ontslag aangevraagd. De andere 65 personeelsleden hadden een tijdelijk contract dat niet verlengd wordt.

Vorig jaar liet toenmalig directeur Davy Louwers weten dat het concern niet meer dan vijfhonderd werknemers in dienst had. Op het moment van reorganiseren zijn daar nog 220 banen van over. Jop Pollmann, de huidige ceo van IBG, bevestigt dat in de aanloop naar de reorganisatie het bedrijf al enorm moest inkrimpen. Ook de groeiambitie naar vijftig winkels aan het einde van 2019 is niet gehaald.

Pollmann laat verder weten dat IBG vorig jaar een verlies leed van 21 miljoen euro. 

Reacties 1


Sjaak Trekhaak 23 apr, 21:29

"..... dat het concern niet meer dan vijfhonderd werknemers in dienst had. Op het moment van reorganiseren zijn daar nog 220 banen van over. "

220 is inderdaad niet meer dan 500.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!