'Onderhandelingen met Emté-ondernemers verlopen stroef'

'Onderhandelingen met Emté-ondernemers verlopen stroef'

Een aantal ondernemers van Emté bekijkt de mogelijkheden om een overstap naar Plus af te dwingen. Dat schrijft Distrifood op basis van verhalen van winkeliers en partijen die hen ondersteunen. 

Jumbo en Coop maakten in maart bekend Emté over te nemen van Sligro Food Group voor een totaalbedrag van 410 miljoen euro. De twee kopers bereikten al snel een overeenstemming over de verdeling van de 130 supermarkten, waarbij er 79 vestigingen naar Jumbo en 51 naar Coop gaan.

Veel ondernemers zouden de hoop hebben gehad dat Plus – dat ook geïnteresseerd was – de nieuwe eigenaar van Emté werd. Zij vragen zich nu af of ze vrij zijn om alsnog over te stappen naar die formule, stelt een ingewijde. “Het kan niet zo zijn dat franchisegevers bepalen naar welke formule je moet.”

De onderhandelingen tussen de ondernemers en Jumbo, Coop en Sligro zouden stroef verlopen. Voorzitter Kees Vader van de ondernemersvereniging van Emté beaamt dat er sprake is van ‘een afstandje’. “Het gaat in ieder geval nog niet zoals wij willen.” Hij vindt het daarnaast raar dat ondernemers niet financieel profiteren van de deal tussen Sligro en Jumbo en Coop.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!