Ace & Tate komt met een online oogtest

Ace & Tate komt met een online oogtest

Ace & Tate maakt het voor klanten mogelijk om hun ogen thuis te testen. De brillenverkoper werkt daarvoor samen met de Nederlandse startup easee, die ‘s werelds eerste CE-gecertificeerde online oogtest’ ontwikkelt.

De oogtest zou net zo accuraat zijn als de metingen van een opticien en is door de consument zelf uit te voeren. Gedurende vijftien minuten ziet hij – op drie meter afstand – verschillende afbeeldingen op het computerscherm, waarbij zijn telefoon als afstandsbediening dient. Na afloop van de test is de uitkomst direct te zien. Een optometrist controleert en valideert de resultaten vervolgens binnen 24 uur.

De test maakt gebruik van slimme algoritmen en is volgens Ace & Tate uitvoerig getest door medische experts. De digitale oogmeting is gratis voor bestaande klanten, die een brilrecept in hun account hebben. Verder dient de test als aanvulling op de mogelijkheid om de oogmeting in een van de bijna dertig winkels van Ace & Tate te doen.

De service wordt de komende tijd gefaseerd uitgerold, waarbij consumenten eerst kunnen controleren of de sterkte van hun huidige bril nog klopt. Later kunnen ook gebruikers zonder bestaand recept van de digitale test gebruikmaken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends