Kappersketens Brainwash en Cosmo onder één dak

Wave International gaat een joint venture aan met Provalliance Nederland. Daarmee komen de kappersketens Brainwash, Cosmo Hairstyling en Team Kappers onder dezelfde eigenaar.

Door de nieuwe combinatie ontstaat een netwerk van 375 kapsalons met honderd miljoen euro omzet, het grootste in de Benelux. Wave heeft momenteel 150 franchisevestigingen van de formules Cosmo Hairstyling en Team Kappers, terwijl Provalliance sinds vorig jaar eigenaar is van de tweehonderd Brainwash-salons. Begin dit jaar werden bovendien de winkels van Yes! Kappers overgenomen. Het Franse moederbedrijf is het op één na grootste kappersbedrijf ter wereld en Europees marktleider.

Provalliance is volgens ceo Marc Aublet een ‘solide platform’ voor versnelde groei van de vier aangesloten ketens en verdere consolidatie in de zeer gefragmenteerde kappersmarkt. “Met de vier merken bestrijkt het concern in Nederland alle marktsegmenten, van budget tot premium.” Door het samengaan met Wave is de Nederlandse markt op de Franse na het grootste marktgebied van de Franse Group. 

De samenwerking leidt tot een combinatie van de ‘disruptieve technologische benadering’ van Wave en de commerciële ervaring van Provalliance, zegt Wave-topman Laurens van de Vijver. “Door de grotere schaal kunnen we ingeslagen weg versnellen.” Nobel Capital Partners nam Wave International begin 2013 over van oprichter Ben Angelier. Sindsdien investeerde het kappersconcern veel in data en technologie, waardoor een eind werd gemaakt aan de dalende omzetlijn.

Lees op RetailTrends een uitgebreid interview met Laurens van de Vijver, die vertelt hoe Cosmo en Team Kappers de afgelopen vijf jaar uit het slop zijn getrokken.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!