Odin keert rente uit in boodschappentegoed

Odin keert rente uit in boodschappentegoed

Supermarktcoöperatie Odin heeft het fusiefonds Odin De Nieuwe Band in het leven geroepen. Daarmee kunnen leden de fusie tussen de supermarktketen en biologische groothandel De Nieuwe Band financieren.

Odin spreekt van ‘een unieke memberfunding’. Leden kunnen minimaal vijfhonderd euro lenen aan de coöperatie en krijgen daarover een rente tot 3,5 procent. De leningen hebben een looptijd van drie jaar en in totaal is 250 duizend euro nodig voor het financieren van de fusie. De aflossing vindt in één keer plaats na afloop van een lening, terwijl de rente jaarlijks wordt uitgekeerd in geld of boodschappentegoed bij Odin. 

De nieuwe manier van fundraising voor een fusie past naar eigen zeggen bij de filosofie van Odin dat 'een nieuwe economie nodig en mogelijk is'. Het fusiefonds maakt Odin minder afhankelijk van financiering door banken en stelt mensen in staat om te investeren, zonder dat met hun geld gespeculeerd wordt. Odin zegt ook andere alternatieve financieringsmogelijkheden in te zetten om de bedrijfsvoering te financieren, zoals een voorraadfonds, een puntenspaarsysteem en participaties.

Klanten kunnen al langer een aandeel in een winkel nemen, in ruil waarvoor zij een ledenprijs voor hun boodschappen betalen. Odin bestaat momenteel uit 21 supermarkten en een groothandel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!