Delhaize richt vizier op buurtwinkels

Delhaize richt vizier op buurtwinkels

Delhaize opent dit en volgend jaar in totaal tachtig nieuwe winkels. Daarbij gaat het vooral om kleinere buurtwinkels van Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go.

De winkelopeningen worden gelijkmatig verdeeld over dit en volgend jaar en leveren zeshonderd banen op, zegt een woordvoerder tegen VRT Nieuws. Waar de winkels precies komen, wil hij niet kwijt. Er zijn volgens Delhaize steeds meer opkomende buurten met een stijgend aantal inwoners, die ‘vragen om een nabij gelegen winkel’.

Delhaize opende vorig jaar al zo’n dertig nieuwe vestigingen, maar deed ook winkels op slot. In totaal sloot de supermarktketen het boekjaar af met 764 winkels, een minder dan het jaar ervoor. Moederconcern Ahold Delhaize stak verder 120 supermarkten in een nieuw jasje, wat naar eigen zeggen de grootste vernieuwingsoperatie ooit betekende voor de Belgische keten.

Delhaize is niet de enige supermarktketen bij onze zuiderburen die op buurtwinkels inzet. Zo wil Carrefour dit jaar dertig tot veertig nieuwe Express-winkels openen en zet Colruyt met Bio-planet in op buurtsupermarkten. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends