The Wall: 'Bewegingswereld' komt, Sportsworld gaat

Sportsworld heeft zijn winkel in het Utrechtse winkelcentrum The Wall gesloten. De sportretailer was een van de eerste huurders in The Wall, maar kon geen overeenstemming bereiken over een nieuw huurcontract met eigenaar Propertize.

Sportsworld gaat zich voortaan richten op zijn vijf overgebleven vestigingen in Leerdam, Beuningen, Rotterdam, Cruquius en Purmerend. De winkels gingen voorheen door het leven als Topshelf, maar kregen hun oude naam terug toen Topshelf als warenhuisketen in de binnenstad werd geïntroduceerd. 

Door het vertrek uit Utrecht komen tussen de twintig en dertig medewerkers op straat te gaan, meldt het Algemeen Dagblad. Het complete winkelinventaris wordt via een online veiling van de hand gedaan.

Tegenover het vertrek van Sportsworld staat de komst van ‘het grootste indoor familiecentrum van Nederland’. Play-in opent woensdag een ‘bewegingswereld’ van zo’n zesduizend vierkante meter, inclusief speeltoestellen, trampolines en klimmuren. Ook zijn er twee horecapunten en opent er in het najaar een Italiaans restaurant.

De komst van Play-in past in de nieuwe strategie van The Wall, dat steeds meer evenementen organiseert. Zo was er vorig jaar een druk bezocht spookhuis en een hindernisbaan van 380 meter lang op het dak van het winkelcentrum. Vorig jaar trok The Wall 1,2 tot 1,3 miljoen bezoekers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!