Vakbond overweegt rechtszaak tegen Gall & Gall

FNV weigert akkoord te gaan met de invoering van een arbeidsvoorwaardenregeling voor de werknemers van Gall & Gall. De vakbond onderzoekt een gang naar de rechter vanwege mogelijke juridische onregelmatigheden, schrijft De Financiële Telegraaf.

De nieuwe avr wordt vanaf volgende maand eenzijdig ingevoerd en geldt voor alle 1200 werknemers, ook als ze er niet mee hebben ingestemd. Normaal gesproken valt iemand die er niet mee instemt, onder de oude cao. “Maar dat is nu dus niet het geval”, stelt winkelmanager en FNV-kaderlid Niels IJdema, die communicatie richting het personeel ‘zeer slecht en niet transparant’ noemt.

Gall & Gall zegt alle werknemers een brief te hebben gestuurd met het gehele arbeidsvoorwaardenreglement. “Negentig procent van de mensen heeft die brief teruggestuurd en 75 procent daarvan heeft met de avr ingestemd”, aldus een woordvoerder. Ze stelt dat de bestaande arbeidsvoorwaarden zijn gehandhaafd en dat daar loonsverhogingen voor de komende drie jaar aan zijn toegevoegd. Werknemers krijgen in totaal zes procent meer loon.

Gall & Gall volgt met de invoering van een eigen arbeidsvoorwaardenregeling het voorbeeld van Jumbo en Action. Het is voor het eerst dat moederbedrijf Ahold Delhaize vakbonden buitenspel zet. “De afspraken die met Gall & Gall zijn gemaakt staan op zichzelf”, aldus de woordvoerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!