Simon Lévelt wil geen eigen winkels en horeca meer

Simon Lévelt wil zijn eigen winkels in Nederland en België onderbrengen bij franchisenemers. In ons land gaat het om vier vestigingen en bij onze zuiderburen om drie, zegt mede-eigenaar Mikkel Lévelt tegenover VG Visie.

Simon Lévelt telt momenteel 43 winkels en een horecazaak en heeft het doel om verder te groeien. In Nederland en België streeft het bedrijf naar gezamenlijk zestig vestigingen. “Ik vind dat we in Rotterdam en in Utrecht extra plekken moeten vinden”, aldus Mikkel Lévelt.

Plannen om meer horecazaken te openen zijn er niet, ondanks dat het café in Groningen ‘goed werkt’. “Horeca is lastig want dat is echt een andere tak van sport dan retail”, stelt zij. De horecazaak blijft volgens haar de aandacht krijgen die het nodig heeft.

Mikkel Lévelt laat verder weten komende zomer te bepalen of het concept dat momenteel in Amsterdam wordt getest, wordt uitgerold. De pilotstore – waarin geen plek is voor een toonbank – levert meer omzet op, maar de kosten liggen ook hoger. “Sommige ondernemers willen het liefst morgen hun zaak ombouwen en anderen twijfelen of ze wel bij de formule willen blijven”, aldus de mede-eigenaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!