Jumbo botst opnieuw met FNV

Jumbo botst opnieuw met FNV

Jumbo heeft problemen met het uitbetalen van de salarissen van het personeel in zijn distributiecentra. De oorzaak ligt in een technische storing bij de externe salarisverwerker, stelt de supermarktketen in De Financiële Telegraaf.

Medewerkers hebben een voorschot gekregen, dat is gebaseerd op de voorlopige salarisberekening. Als de onregelmatigheden zijn opgelost, worden eventuele verschillen volgens een woordvoerder verrekend. 

FNV spreekt van ‘een grote chaos’, doordat er medewerkers worden betaald via de oude cao en nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling. Jumbo voerde die onlangs in na een stemming onder het personeel, waarbij de vakbonden buitenspel werden gezet. De retailer ontkent dat de huidige problemen daarmee te maken hebben.

Jumbo laat FNV-bestuurders niet meer toe op zijn terrein. FNV-bestuurslid Zakaria Boufangacha zinspeelt in Het Financieele Dagblad op een consumentenboycot van Jumbo, omdat het bedrijf het fundamentele recht van werknemers zich bij collectieve onderhandelingen te laten vertegenwoordigen door een vakbond zou aantasten. “We hebben nog altijd één miljoen leden. Die kunnen ook ergens anders winkelen.”
Jumbo stelt dat FNV de supermarktketen ‘met onjuiste informatie in een kwaad daglicht probeert te stellen’. De vakbond heeft ‘haar krediet als betrouwbare partner verloren’, aldus Jumbo. ‘Dat geldt niet alleen voor Jumbo, maar ook juist voor de overgrote meerderheid van onze medewerkers.’

Reacties

Meneer Jumbo U als directeur krijg U wel het loon uitbetaald met het oude cao of het nieuwe cao zal wel het nieuwe zijn denk ik .want Jan met de Pet is altijd de L.Zet eerst het maar een het financiele maar eens recht is beter dan uitbreiden van Uw winkels .hoe groter je word hoe minder dat je het kan over zien . zo is het met alle bedrijven

Geplaatst door Jan van Rossem op 14 juni 2018 om 10:58

Laatste nieuws

RetailTrends