Sportsworld staat winkel af aan Intersport

Intersport neemt vanaf 1 oktober de winkel van Sportsworld in Cruquius over. Daarmee raakt de sportwinkelketen van Inge van Kemenade in korte tijd twee van zijn zes vestigingen kwijt.

De winkel in Cruquius wordt onderdeel van Intersport Twinsport, dat momenteel al achttien sportwinkels uitbaat. Eigenaar Corbert Zuijdervliet had volgens Van Kemenade al eerder interesse getoond voor de locatie. “Nu de strategie voor de nabije toekomst gebaseerd zal zijn op exploitatie van de Sportsworld-formule in eigen panden, is deze transactie een logisch gevolg”, stelt zij. 

De vestiging van zesduizend vierkante meter gaat vanaf 1 oktober verder onder zijn nieuwe naam. Sportsworld deed onlangs zijn winkel in het Utrechtse winkelcentrum The Wall al op slot. De winkelketen houdt vestigingen over in Leerdam, Beuningen, Rotterdam en Purmerend.

De overname betekent ‘een verdere stap in de expansie ontwikkeling van Intersport Twinsport en Intersport Nederland’, zegt directeur Jan Willem Juffer van Euretco Sport Nederland. Begin dit jaar gingen al vijf vestigingen van Intersport Duo over naar Twinsport. Winkelketen Daka, dat zich twee jaar terug bij de formule aansloot, liet onlangs juist weten zelfstandig verder te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!