Sportsworld-winkels overgenomen door DAKA

Sportsworld-winkels overgenomen door DAKA

De resterende Sportsworld-winkels in Beuningen, Leerdam en Rotterdam-Zuid worden overgenomen door DAKA Sport. Vanaf 1 juni zullen de winkels gefaseerd worden omgebouwd.

Niet alleen de huurcontracten worden overgenomen, ook de ruim honderd medewerkers gaan over naar DAKA. De bestaande relaties met leveranciers zullen waar mogelijk worden voortgezet, meldt het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf. DAKA groeit zo uit tot een onderneming met zeventien winkels. Vorig jaar opende DAKA al een nieuwe winkel in de voormalige vestiging van Sportsworld in The Wall in Utrecht. Het Sportsworld-filiaal in Cruquius werd overgedaan aan Intersport.

Sportsworld werd 24 jaar geleden opgericht door Inge van Kemenade. Ze zegt met veel plezier terug te kijken op die periode. "Ik weet nog heel goed dat het de wens van Peter Dankaart was dat zijn kinderen als een eenheid DAKA zouden voortzetten in de toekomst. Die wens is uitgekomen, want de drie Dankaarts bouwen het familiebedrijf nog steeds met veel kennis, kunde en succes als een hecht team uit. Met de overname van de Sportsworld winkels laat ik zowel het concept als de Sportsworld teams in goede handen achter en dat was dan weer mijn wens."

Met de verkoop komt een eind aan het retailavontuur van Van Kemenade. Onder de naam Topshelf zette ze een nieuwe warenhuisketen op in voormalige V&D-filialen in Arnhem, Groningen, Nijmegen en Alkmaar, maar de winkels gingen al snel dicht.

Foto: Google Streetview

Reacties 6


Joke van de Boom 25 mei, 11:31

Fijn dat de winkel toch blijft, ook al is het van een andere eigenaar.


Jacqueline Bertens 20 jun, 15:28

Wanneer wordt hij geopend in Beuningen?


Jeanne van den Eijnden 4 sep, 11:52

is er ook een online shop


Diny Peters 20 okt, 13:47

Ik wil graag shoppen bij jullie


Gerdine Wandt 14 nov, 16:35

Wel jammer dat ik nog een tegoedbon heb van Sportsworld die ik blijkbaar nu weg kan gooien, want Daka wil er niets mee doen.


S.C. de Jager-Loggen 19 okt, 06:18

Hoe gaat het met de de klantenkaart, is deze nu geldig bij Daka?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!