De resterende Sportsworld-winkels in Beuningen, Leerdam en Rotterdam-Zuid worden overgenomen door DAKA Sport. Vanaf 1 juni zullen de winkels gefaseerd worden omgebouwd.

Niet alleen de huurcontracten worden overgenomen, ook de ruim honderd medewerkers gaan over naar DAKA. De bestaande relaties met leveranciers zullen waar mogelijk worden voortgezet, meldt het van oorsprong Rotterdamse familiebedrijf. DAKA groeit zo uit tot een onderneming met zeventien winkels. Vorig jaar opende DAKA al een nieuwe winkel in de voormalige vestiging van Sportsworld in The Wall in Utrecht. Het Sportsworld-filiaal in Cruquius werd overgedaan aan Intersport.

Sportsworld werd 24 jaar geleden opgericht door Inge van Kemenade. Ze zegt met veel plezier terug te kijken op die periode. "Ik weet nog heel goed dat het de wens van Peter Dankaart was dat zijn kinderen als een eenheid DAKA zouden voortzetten in de toekomst. Die wens is uitgekomen, want de drie Dankaarts bouwen het familiebedrijf nog steeds met veel kennis, kunde en succes als een hecht team uit. Met de overname van de Sportsworld winkels laat ik zowel het concept als de Sportsworld teams in goede handen achter en dat was dan weer mijn wens."

Met de verkoop komt een eind aan het retailavontuur van Van Kemenade. Onder de naam Topshelf zette ze een nieuwe warenhuisketen op in voormalige V&D-filialen in Arnhem, Groningen, Nijmegen en Alkmaar, maar de winkels gingen al snel dicht.

Foto: Google Streetview