Nog eens duizend nepwebshops uit de lucht

Nog eens duizend nepwebshops uit de lucht

De Consumentenbond heeft nog eens duizend malafide webwinkels offline laten halen. Eerder gingen al 850 nepwebshops uit de lucht, nadat de organisatie een lijst met in totaal tweeduizend verdachte sites had opgesteld.

De Consumentenbond deed onderzoek naar webwinkels die doen voorkomen met hoge kortingen merkkleding of luxe producten te verkopen, maar in werkelijkheid nepproducten of helemaal niets leveren. In veel gevallen maken zij gebruik van bestaande, in onbruik geraakte domeinnamen. Daardoor is het webadres bekend bij Google en kunnen malafide webwinkels hoger in de zoekresultaten komen.

Hostingbedrijven 1API en Openprovider trokken eerder de stekker uit 850 verdachte sites. Twee buitenlandse verstrekkers van domeinnamen, GoDaddy en Public Domain Registry (PDR), hebben nu bijna alle overige websites offline gehaald.

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) werkt inmiddels aan een geautomatiseerd systeem, waarbij malafide websites sneller en op groter schaal zijn op te sporen en offline te halen. Dat moet criminelen ontmoedigen te kiezen voor een website met een ‘.nl’-domein.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!