IKEA slaat handen ineen met Adidas en Lego

IKEA slaat handen ineen met Adidas en Lego

IKEA gaat de komende jaren onder meer samenwerken met Adidas en Lego. De Zweedse woonwinkelketen maakte eerder deze maand tijdens de Democratic Design Days in totaal zes nieuwe samenwerkingen bekend.

Met Adidas gaat het bedrijf onderzoeken wat de impact van je huis is op een actieve levensstijl en hoe je thuis makkelijker kunt trainen. Daarvoor zullen designers van beide partijen hun kennis, inzichten en ideeën met elkaar delen. In de eerste fase gaan ze op onderzoek uit in de huizen van consumenten in verschillende landen en in verschillende levensfases, waarbij de focus op jonge vrouwen ligt.

Met Lego wil IKEA spelen stimuleren door het deel uit te laten maken van het dagelijks leven. Daarvoor wordt geprobeerd van het huis een beter functionerende en leukere plek te maken. Zo ligt de aandacht op omgaan met de ‘rotzooi’ als gevolg van spelende kinderen. In de komende paar jaar moeten de eerste resultaten van de samenwerking zichtbaar worden in de winkels van IKEA.

IKEA heeft verder een voorproefje gegeven van de samenwerking met Sonos, die vorig jaar werd aangekondigd. Over een jaar worden de eerste producten uit de zogenoemde Symfonisk-lijn verkocht. Daarbij gaat het om speakers die met alle andere producten van Sonos kunnen werken, evenals met de slimme verlichting van IKEA. 

Lees op RetailTrends meer over de manier waarop IKEA probeert in de toekomst relevant te blijven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends