Siebel na doorstart nog in het rood

Het is Siebel niet gelukt om in de eerste jaren na zijn faillissement winst te boeken. De juweliersketen stond in 2016 ruim acht ton in het rood, zo blijkt uit de laatste beschikbare cijfers.

Siebel maakte in maart 2014 een doorstart onder de vleugels van het Russische Moscow Jewelry Factory. In de eerste periode tot en met eind 2015 stond er al een verlies van 4,8 miljoen euro in de boeken.

Door het verlies en de omvang van het eigen vermogen kunnen er volgens de retailer en accountant twijfels bestaan over het voorbestaan van de onderneming. Het management beschikt echter over de steun van aandeelhouders, die waar nodig financieel bijspringen. Bovendien verwacht het management dat de omzet de komende jaren omhoog gaat. Door tegelijkertijd te focussen op kostenbesparingen, verwacht de winkelketen zijn resultaten te kunnen verbeteren.

Hoe hoog de omzet van Siebel is, wordt uit de jaarrekening niet duidelijk. Daarin wordt wel vermeld dat de omzet in 2016 26,8 procent lager lag dan in het vorige boekjaar, maar dat duurde bijna tien maanden langer. Cijfers over 2017 zijn nog niet bekendgemaakt.

Siebel opende eind vorig jaar in Stadshart Amstelveen de deuren van een nieuwe winkelconcept. De retailer heeft inmiddels 46 vestigingen, tegenover 34 ten tijde van het faillissement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!