New York Pizza mag geen hamburgers verkopen op station

New York Pizza mag geen hamburgers verkopen op station

NS heeft een jarenlange strijd met New York Pizza in zijn voordeel beslecht. De pizzaketen mag geen hamburgers verkopen in zijn vestiging op station Amsterdam Centraal, zo besliste de rechter vorige week. 

Het conflict liep al sinds 2012, toen een nieuwe huurovereenkomst tussen NS en New York Pizza werd gesloten. Daarin werd uiteindelijk overeengekomen dat de nadruk in het assortiment op pizza’s en ‘aanverwante producten’ zou komen te liggen. In 2015 werden ook hamburgers opgenomen in het landelijke assortiment van de pizzaketen, maar NS wilde dat op de stationslocatie niet toestaan. Hamburgers worden daar al verkocht door Burger King en Smullers en passen niet in de branchering van het station, aldus het spoorwegbedrijf. 

New York Pizza zegt geen verschil te zien tussen de verkoop van hamburgers en producten als chicken wings en ijs, maar de rechter gaat daar niet in mee. Hij stelt dat de hamburger ‘onbetwist geen aanverwant product’ is en dat bovendien de inrichting van de counters de indruk wekt dat New York Pizza zich bij de verkoop naast pizza’s op burgers gaat richten.

Het is voor de tweede keer in een jaar tijd dat New York Pizza het onderspit delft in een Amsterdamse rechtszaak. De pizzaketen wilde vorig jaar een vestiging openen in de Ferdinand Bolstraat, maar werd als fastfoodketen getypeerd en paste daardoor niet in het bestemmingsplan.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!