'Hudson’s Bay onderhandelt toch over Galeria Kaufhof'

De Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof gaat mogelijk samen verder met branchegenoot Karstadt. Eigenaren Hudson’s Bay Company en Signa Holding zijn met elkaar in gesprek over een joint venture, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

Signa Holding bracht begin dit jaar een bod van naar verluidt drie miljard euro uit op Galeria Kaufhof, dat pas drie jaar in handen is van Hudson’s Bay Company. Het Canadese retailconcern wees dat in eerste instantie af, maar de nieuwe ceo Helena Foulkes zou niet onwelwillend tegenover een deal staan. Zij wil af van verlieslatende activiteiten om de winstgevendheid van het moederbedrijf te vergroten, schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bij de joint venture die wordt besproken, krijgt Karstadt de helft van het vastgoed van Galeria Kaufhof in handen, evenals 51 procent van de operationele activiteiten. Daarnaast zou er de mogelijkheid zijn om de rest van het bedrijf op een later moment over te nemen.

Helena Foulkes vliegt deze week naar Europa om de gesprekken bij te wonen. In eerste instantie was het idee om zaken als kostenbesparingen bij Galeria Kaufhof te bespreken, maar topmanagers in Europa zijn volgens Reuters op zoek naar antwoorden over de mogelijke joint venture met Karstadt.

Galeria Kaufhof kampt de laatste jaren met een sterk teruglopende omzet en grote verliezen. Karstadt was daarentegen vorig jaar voor het eerst in lange tijd weer winstgevend. Wat de gevolgen voor de activiteiten in Nederland zijn van een eventuele joint venture, is nog niet duidelijk. Hudson’s Bay is in ons land actief met vijftien vestigingen, waarvan twee onder de vlag van Saks Off 5th.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!