Bijenkorf-eigenaar neemt alle onderdelen KaDeWe Group over

Bijenkorf-eigenaar neemt alle onderdelen KaDeWe Group over

Alle vestigingen van warenhuisgroep KaDeWe Group komen in handen van Central Group. Duits persbureau DPA meldt dat de Thaise investeringsmaatschappij na het Berlijnse warenhuis KaDeWe, nu ook Alsterhaus (Hamburg) en Oberpollinger (München) overneemt. 

Enkele maanden geleden bleek dat Central Group het Berlijnse warenhuis KaDeWe heeft overgenomen van Signa Holding, dat kort daarvoor failliet werd verklaard. Met deze overname zou zo'n 1 miljard euro mee gemoeid zijn. Deze overname gold echter niet voor de warenhuizen in Hamburg en München. Nu blijkt dat de Thaise investeerder ook deze bedrijfsonderdelen van KaDeWe Group heeft overgenomen. Daarmee vallen Alsterhaus en Oberpollinger in dezelfde portefeuille als de Bijenkorf. 

Subsidiefraude
De warenhuisgroep werd begin dit jaar failliet verklaard wegens 'exorbitant hoge huurprijzen' die door Signa Holding werden gevraagd voor de winkelpanden. Daarmee werd het volgens de curatoren onmogelijk om duurzaam winstgevend te zijn. 

In Duitsland is er een onderzoek gaande naar het proces rond het faillissement van KaDeWe en de rol van Signa Holding. Het Berlijnse parket onderzoekt beschuldigingen aan het adres van Signa Group en eigenaar René Benko. Rond het faillissementsproces zou het bedrijf zich schuldig hebben gemaakt aan subsidiefraude en vertrouwensbreuk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!