Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse keten

Ahold Delhaize pompt miljoenen in Amerikaanse keten

Ahold Delhaize investeert 22 miljoen dollar in de groei van zijn winkelketen Giant Food Stores. Het geld is onder meer bestemd voor winkelvernieuwingen, prijsverlagingen en de lancering van een nieuwe e-commercehub.

Giant heeft naar eigen zeggen ‘gigantische groeiplannen’. De investeringen zijn bestemd voor de activiteiten in de staat Pennsylvania en leveren daar zo’n 150 banen op. “We zien dubbelcijferige groei in online bestellingen en boodschappen”, zegt president Nicholas Bertram van Giant. De nieuwe hub moet dienen als een bezorgcentrum voor boodschappen, waarbij online bestellingen bij klanten worden afgeleverd terwijl zij wachten in hun auto. Daarnaast komt er een regulier pick-up point. 

Giant en zijn online partner Peapod kunnen met de nieuwe hub naar eigen zeggen veertig procent meer klanten bedienen. Verder worden vier winkels in de regio vernieuwd, waarbij de focus van het merk op 'verse producten voor betaalbare prijzen' wordt vergroot. Zo heeft Giant lagere prijzen doorgevoerd voor duizenden artikelen, vooral producten van het eigen merk. Tot slot opent Giant in augustus een nieuw tankstation.

Ahold Delhaize kondigde begin deze maand al aan de maaltijdboxen van HelloFresh op te nemen in het assortiment van Giant. Daarmee is het de eerste Amerikaanse supermarktketen die met de maaltijdboxbezorger in zee gaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!