Plus verhoogt omzet en bouwt meer winkels om

Plus verhoogt omzet en bouwt meer winkels om

Plus heeft in het eerste halfjaar van 2018 een omzet van ruim 1,2 miljard euro geboekt. Dat betekent een groei van 4,3 procent, waarmee de supermarktketen naar eigen zeggen de marktgroei van 2,7 procent ruim overtreft.

Het marktaandeel van Plus nam toe tot 6,41 procent, tegenover 6,33 procent in de eerste 26 weken van 2017. De Briljant 2.0-formule, waar eind 2016 de eerste winkel van opende, is volgens Plus ‘bewezen succesvol’. Na de vijf winkels die vorig jaar werden omgebouwd zijn er in de eerste helft van dit jaar nog zes bijgekomen, die volgens de supermarktketen allemaal een flinke omzetstijging laten zien. Voor de tweede helft van dit jaar staan meer verbouwingen op de planning.

Plus laat verder weten online sterk te groeien. Het omzetaandeel van de webshop bedraagt inmiddels zo’n 2,5 procent. Ruim tweehonderd vestigingen hebben ophaalpunten, terwijl 225 supermarkten de snelle bezorgdienst Express aanbieden. Daarnaast is het sinds kort mogelijk om bij alle winkels digitaal te sparen.

Plus nam vorige week afscheid van topman Jan Brouwer. Een opvolger is inmiddels gevonden, maar het is nog niet bekendgemaakt om wie het gaat. 
 

Reacties