Overname Emté afgerond: ombouw start in najaar

Overname Emté afgerond: ombouw start in najaar

Sligro Food Group heeft de verkoop van alle aandelen in Emté aan Jumbo en Coop maandag afgerond. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de transactie goedgekeurd en de betrokken ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht. Dat laten de drie partijen weten in een gezamenlijk persbericht.

Jumbo, Coop en Sligro sloten begin maart een deal over de overname van de 130 supermarkten van Emté, waarmee een totaalbedrag van 410 miljoen euro is gemoeid. Jumbo heeft 79 vestigingen overgenomen en Coop 51. Vorige week werd al bekend dat Jumbo en Coop groen licht hebben gekregen van de toezichthouder, met als voorwaarde dat Jumbo drie supermarkten aan een concurrent zou verkopen. 

Jumbo en Coop laten weten dit jaar te starten met de ombouw van de supermarkten van Emté naar hun eigen formules. Sligro Food Group blijft tijdens de transitieperiode een aantal ondersteunende diensten verrichten. De ombouwoperatie, die in de loop van volgend jaar moet worden afgerond, staat onder leiding van ceo Jaap Tukker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!