'Scotch & Soda staat te koop'

'Scotch & Soda staat te koop'

De Amerikaanse eigenaar Sun Capital wil af van modeketen Scotch & Soda. De investeringsmaatschappij heeft zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om het verkoopproces te begeleiden, schrijft het FD op basis van meerdere bronnen.

Scotch & Soda is sinds 2011 in handen van Sun Capital, dat tot het faillissement ook eigenaar was van V&D. Het Amsterdamse modebedrijf zou zeven jaar terug zo’n 350 miljoen euro hebben gekost. De vraagprijs is nog niet bekend, maar kenners verwachten dat Sun zijn inleg in ieder geval zal terugverdienen.

Scotch & Soda is van oudsher een groothandel, maar bevindt zich in een transitie naar een ‘omnichannel distributiemodel’. De focus ligt onder meer op het openen van winkels, terwijl ook voortdurend in de kosten wordt gesneden.

De modeketen was in het boekjaar 2017, dat tot en met mei van dat jaar liep, goed voor 335,6 miljoen euro omzet. De aangepaste ebitda kwam uit op 50,9 miljoen euro. Onder de streep stond Scotch & Soda echter 5,4 miljoen in het rood, waar een jaar eerder nog een winst van 1,1 miljoen euro werd genoteerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!