Sun Capital geeft niet thuis: V&D-curatoren wachten nog op een ton

Sun Capital geeft niet thuis: V&D-curatoren wachten nog op een ton

De curatoren van V&D hebben nog ruim honderdduizend euro te goed van geldtransporteur G4S. Beide partijen hebben daarover al maanden overeenstemming, maar wachten nog altijd op goedkeuring van voormalig eigenaar Sun Capital, zo blijkt uit een nieuw faillissementsverslag.

Het gaat om iets meer dan 111 duizend euro aan contanten, afkomstig uit de kassa’s in de warenhuizen. G4S houdt dat bedrag nog altijd vast, hoewel de transporteur al zeker sinds april een akkoord heeft met de curatoren over het vrijgeven daarvan. Sun Capital, ten tijde van het bankroet eigenaar van V&D, heeft nog altijd niet gereageerd op het voorstel van beide partijen. Ook gesprekken met de Amerikaanse investeerder over de koopsommen van de licenties zijn nog altijd niet afgerond.

Curator Kees van de Meent wil niet inhoudelijk ingaan op de onderhandelingen met Sun Capital, uit angst dat hij ‘het debat vertroebelt’. “We moeten eruit komen, maar bij een faillissement zijn dit soort zaken iets lastiger”, zegt hij tegenover De Financiële Telegraaf.

Twee jaar terug besloot G4S nog eenzijdig om ruim een miljoen euro contant geld vast te houden, om zo openstaande facturen van voor het faillissement van V&D te verrekenen. Over het grootste deel van dat bedrag werd datzelfde jaar nog overeenstemming bereikt. De geldtransporteur gaf daarbij ruim acht ton vrij en mocht 170 duizend euro houden.

De afwikkeling van het faillissement van V&D loopt op zijn eind. Naast Sun Capital en G4S, zijn de curatoren nog in gesprek met het UWV en ING. Met alle andere schuldeisers zijn inmiddels akkoorden bereikt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!