Albert Heijn opent na de zomer 24 vestigingen volgens het winkelconcept in Hoofddorp. Daar werd begin mei een supermarkt geopend met veel ruimte voor vers en technologie.

De helft van de supermarkten die worden vernieuwd, zijn in handen van zelfstandig ondernemers. De winkels krijgen een ‘+1-concept’, zegt topman Wouter Kolk tegenover Foodmagazine. “Stel dat het element in Hoofddorp een 7 of 8 verdient, dan wordt het uitgerold naar een 8 of 9.”

De winkel aan het Genderenplein heeft onder meer een zelfplukkruidentuin, patisserie en een ‘borreleiland’, waar klanten hun eigen borrelplank kunnen samenstellen. Verder wordt een ‘dry misting’-systeem toegepast om groente en fruit langer vers te houden en verspilling te voorkomen. Op een bestelscherm kunnen klanten zware boodschappen bestellen, zoals frisdrank of kratten bier, die vervolgens worden thuisbezorgd.

Ook wordt er in Hoofddorp gebruikgemaakt van elektronische schaplabels. Of die worden uitgerold is nog onduidelijk. “Ik zou het wel willen, maar het is ook een forse investering en wij kunnen dat op de een of manier toch niet helemaal rondrekenen.”