Eerste reeks D.I.O.-winkels heropend als DA

Twaalf voormalige drogisterijen van D.I.O. zijn inmiddels omgebouwd naar DA. Zeven winkels van twee ondernemers zijn sinds vorige week om.

Ondernemers in Vlagtwedde, Eindhoven, Rijswijk en op Texel bouwden hun winkel eerder dit jaar al om. Vorige week kwamen er daar zeven bij in Anna Paulowna, Bussum, Kudelstaart, Delft, Heerhugowaard, Bergen op Zoom en Meppel. ‘De eerste stap op weg naar de vorming van zelfstandige DA-drogisten is hiermee gezet’, klinkt het vanuit de drogisterijketen.

Het tempo waarin de andere winkels worden omgebouwd is afhankelijk van wat D.I.O.-ondernemers passend vinden bij hun drogisterij, laat een woordvoerder desgevraagd weten. "Zij kunnen daar nu al voor kiezen en NDS juicht het toe te gaan werken aan een grote vertegenwoordiging van DA-drogisten, maar de bestaande contracten met D.I.O.-ondernemers worden gerespecteerd." 

DA en D.I.O. zijn samen goed voor zo’n vierhonderd winkels. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat die allemaal onder de vlag van DA verdergaan. De drogisterijketen kreeg begin dit jaar Lisette Havermans als nieuwe algemeen directeur, die tot taak heeft ‘versneld en concreet’ synergie tussen beide formules en moederbedrijf Mosadex te bewerkstelligen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!