Lesara krijgt er dertig miljoen bij

Lesara krijgt er dertig miljoen bij

Lesara heeft bij een nieuwe financieringsronde dertig miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Het geld is afkomstig van nieuwe en bestaande investeerders, zegt ceo Roman Kirsch tegenover Handelsblatt.

Lesara haalde minder dan een jaar geleden al een vergelijkbaar bedrag op. In totaal staat de teller nu op ruim negentig miljoen euro aan groeigeld. 
3L Capital is één van de nieuwe investeerders. Het Amerikaanse bedrijf deelt de visie van de online modediscounter, stelt Kirsch. “Bovendien hebben ze een goed netwerk in de Verenigde Staten, wat ons kan helpen.”

Lesara heeft het geld onder meer nodig om zijn eerste eigen distributiecentrum te bekostigen. De Duitse etailer steekt 45 miljoen euro in een onderkomen in Erfurt, dat in augustus in gebruik wordt genomen. Verder gaat er veel geld naar technologie en marketing.

De modeverkoper wil dit jaar een webshop openen in een nieuw Europees land, zodat de webshop in 25 landen actief is. Lesara raakte eerder dit jaar in opspraak, omdat bij het delen van de omzetcijfers ook de retouren en btw werden meegeteld. In plaats van 150 miljoen euro lag de omzet vorig jaar op 71 miljoen. Wat er in 2017 onder de streep overbleef, is niet bekend. Een jaar eerder stond Lesara veertien miljoen euro in het rood.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends