'Overal wekelijkse koopzondag kwestie van tijd'

'Overal wekelijkse koopzondag kwestie van tijd'

Winkels mogen in 68 procent van de Nederlandse gemeenten elke zondag open. Waarschijnlijk komen er op korte termijn dertig gemeentes bij die de openingstijden op zondag verruimt, blijkt uit onderzoek van Detailhandel Nederland naar de plannen van 358 gemeentebesturen.

Twee jaar terug mochten de winkels nog in zestig procent van de gemeenten zeven dagen open. In één op de elf gemeenten mogen winkeliers hun deuren al vrijwel iedere dag van het jaar openen, bijvoorbeeld tijdens feestdagen en op de avonden van Goede Vrijdag en 24 december. Detailhandel Nederland spreekt van een ‘heel mooie ontwikkeling’. “Consumenten kunnen straks op momenten die hun het beste uitkomen hun boodschappen of aankopen doen”, aldus directeur Sander van Golberdinge.

Bijna een kwart van de gemeentebesturen heeft nieuwe plannen met de winkeltijden, waarvan 43 procent die wil versoepelen. 28 procent wil de verworven koopzondagen behouden, terwijl geen enkel bestuur de openingsmogelijkheden wil beperken.

Ook in de biblebelt wordt de zondags- en feestdagenopening steeds vaker verruimd, zegt Van Golberdinge in het AD. Hij verwacht dat een landelijke wekelijkse koopzondag een kwestie van tijd is en dat binnen vijf tot tien jaar overal de winkeltijden zijn vrijgegeven.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!